5 km,  Løpskarusellen 2020

Knalltid på 5 km i Løpskarusellen

Run4life Løpskarusell 2020 er godt i gang allerede

De to første ukene av årets Run4life løpskarusell er allerede unnagjort og resultatene tikker stadig inn til redaksjonen. Allerede på åpningsdagen kom det inn tre registrerte resultater og aller først ute var Jan Rune Nuland som løp årets første 5km på tiden 23:50 i Haugesund.

Mest bemerkelsesverdig er imidlertid løpet til Kjell Arne Olsen. Han løp 5 km lørdag 14.mars på sterke 17.49. Når vi opplyser at Olsen fyller 60 år i 2020, er dette ikke mindre enn sensasjonelt sterkt.

Beste tid i aldersklasse 60-64 år i fjor i følge Kondis sin veteranstatistikk hadde mossingen Rune Eriksen, da han løp Sommernattsløpet på 17.56. Nest best var Bjørn Eide fra Beitostølen med 18.37 fra Norgesløpet.

Tiden til Olsen er altså raskere enn den beste registrerte tiden i Norge i aldersklassen i fjor og under halvminuttet bak klasserekorden til Ragnar Mjeldstad på 17.22 satt i 2007. Kun seks mann løp en raskere 5 km i klassen under i fjor, og selv i klasse M50-54 år var det kun 12 mann i Norge som løp fortere!

IMPONERER: Kjell Arne Olsen viser storform og fortsetter der han slapp i fjor. Her og på forsidebildet er han i aksjon i Perseløpet i fjor høst, der det også ble pers på veteranen.
(Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

–Løpskarusellen et flott alternativ!

–Dette (Løpskarusellen) er et flott alternativ i disse Corona-tider. Jeg var påmeldt 5 km på Perseløpet i dag, men da ble det min egen 5 km på Fetveien i stedet. Flotte forhold i tilnærmet flat løype ga (uoffisiell, tross alt da) pers på 17.49, 26 sekunder bedre enn på samme tid i fjor, så da må man si seg fornøyd, skrev Kjell Arne Olsen selv i Facebookgruppen til Løpskarusellen.

Kilometertidene var for øvrig 3.27, 3.35, 3.38, 3.36 og 3.31. Raske km-tider, og veldig imponerende når du er i ditt 60.år!

Kjell Arne Olsen er ikke ukjent med Løpskarusellen. I fjor vant han sammenlagt basert på aldersjusterte tider og ble dermed kåret til Årets Sportsmand i 2019. Han gjorde seg også bemerket med sitt kjempeløp i Valencia Marathon i fjor på 2.46.55.

Mads Berge fra sterk 10 km til karantene

Beste 10 km-tid til nå har Mads Berge, som avsluttet treningsoppholdet sitt i Portugal med å løpe på 36.45, før han dro hjem til 14 dagers obligatorisk korona-karantene. Berge vant 5km-distansen i fjorårets løpskarusell og hadde også tredje beste tid på halvmaraton, men manglet da en tid på milen, og dermed muligheten til å vinne karusellen sammenlagt. Nå er imidlertid den allsidige karen som bor i Telemark i god rute allerede.

I RUTE: Mads Berge viser god form allerede.
(Foto: Innsendt i Løpskarusellens Facebookgruppe)

Løpskarusellen er for ALLE!

Run4life Løpskarusell er en viderføring av Sportsmandens Løpskarusell, som har eksistert i to år. I disse korona-krisetider, kan Løpskarusellen i enda større grad bidra til å holde treningsmotivasjonen oppe. Samtidig kan man teste seg mot seg selv og andre så ofte man vil, og delta i et sosialt fellesskap rundt løpene.

Mottoet “Løp hvor du vil, når du vil”, er jo også basert på at dette er for alle, uansett alder, nivå og bosted. Du kan like godt delta i Kirkenes som i Kristiansand, og med distanser på 5km, 10km og halvmaraton er det mange alternativer å velge i – og variere med.

Meldte seg på karusellen da Fredrikstadløpet ble avlyst

En som debuterer i årets karusell er Egil Løken fra Brandbu.

–Jeg tenkte Fredrikstadløpet og Holmestrand Maraton. Nå blir det karusell istedet, skrev Løken i Facebookgruppen som er åpen også for andre enn de som faktisk er påmeldt.

Og med påmeldte deltagere allerede fra blant andre Karmøy og Førde i vest, Melhus i Trøndelag, fra Innlandet, Østfold og fra de sentrale østlandsområdene, ligger det an til å kunne bli fin og god geografisk spredning. Men vi har plass til mange flere, ja til ALLE som har lyst å delta, uansett alder, bosted og nivå. Og med mindre det i en begrenset periode skulle bli totalt portforbud, vil Løpskarusellen heller ikke bli berørt av den pågående koronakrisen.

Planen er imidlertid å også arrangere flere “kortreiste” løp underveis på ulike steder i årets karusell. Disse er selvsagt også “satt på vent” under de rådende krisetilstander i Norge, og er uansett bare litt “krydder” til selve den virtuelle løpskarusellen. Og den vil bestå – og kan kanskje hjelpe til å holde moral og motivasjon oppe for flere i en vanskelig tid.

Årets løpskarusell er i hvert fall i full gang!

FLOTT DEBUT: En annen som debuterte i Løpskarusellen er Stig Kongsvik
fra Hyllestad IL, som sendte inn dette halvmaratonresultatet fra sitt løp i Førde.

Bli med i Løpskarusellen sin Facebookgruppe her

Påmelding til Løpskarusellen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

error

Likte du Løpskarusellen? Inviter gjerne med flere!