Helgeløpet,  Invitasjon,  Løpskarusellen 2020

Invitasjon og påmelding til Run4life Løpskarusellen 2020 – og andre virtuelle løp

Det er en glede å invitere alle løpere og mosjonister til en «virtuell» løpskarusell med tre distanser – 5 km, 10 km og halvmaraton – og sammenlagt. Run4life Løpskarusell er en videreføring av Sportsmandens Løpskarusell som har vært arrangert siden 2018.

Vårt motto er: “Løp hvor du vil, når du vil!” Du kan løpe i din egen favorittløype, ta tiden selv, sende inn resultatet og delta i et sosialt løpe-fellesskap med over 600 andre på Facebook!

NYTT av året er også Helgeløpet, Påskeløpene og andre virtuelle løp innenfor samme konsept i regi av Run4life og Sportsmanden, som står på egne bein med egen påmelding.

(Artikkelen er oppdatert 15.04.20120)

NYTT: Andre virtuelle løp som Helgeløpet i tillegg til Løpskarusellen

Helgeløpet er et nytt tilbud. Dette er løp som står på egne bein og som vil bli arrangert relativt hyppig. Vi trenger litt ekstra motivasjon i disse korona-krisetider! Man kan melde seg på Helgeløpet separat som enkeltløp, men er du påmeldt Løpskarusellen vil Helgeløpet også telle med i Løpskarusellen!

Vi har også arrangert Påskeløpene og vil arrangere andre virtuelle “kortreiste” løp fremover våren og sommeren, så lenge det er forbud mot vanlige konkurranser.

OBS: Vi presiserer at for alle våre virtuelle løp må alle følge myndighetenes krav og anbefalinger om å ta hensyn til andre, holde avstand og ikke løpe sammen med andre, så lenge unntakstilstanden varer.

BEGEISTRET: Øyvind Kvernen og Marianne Sandvik deltok i det aller første Helgeløpet og synes dette var veldig moro!

Bli med på Run4life Løpskarusellen 2020!

Run4life Løpskarusellen 2020 er en videreføring av opplegget med Sportsmandens Løpskarusell – Norges første virtuelle løpskarusell. Konseptet er altså at du kan løpe der du bor eller oppholder deg, du bestemmer selv tid og sted og du tar selv tiden og dokumenterer løpet, så sant du forholder deg til et par enkle og fastsatte kriterier. Du konkurrerer både mot deg selv og mot mange andre likesinnede. 
Enkelt, motiverende og moro! 

Distanser: Løpskarusellen består av 5km, 10km og halvmaraton – og sammenlagt, ut fra summen av bestetidene per distanse. Du kan løpe så mange ganger du selv ønsker, men du kan også bare delta på en distanse om du bare ønsker det. 

Det kåres vinnere per distanse og en sammenlagtvinner med beste totaltid – samt at det kåres en vinner basert på aldersjusterte tider som blir Årets Sportsmand og Årets Sportskvinde. Om du ikke tenker å være med på hele Løpskarusellen, kan du bli med på enkeltløp, eller delta i Vårkarusellen, Sommerkarusellen eller Høstkarusellen hver for seg – så her noe for enhver smak!

Sesongkaruseller og sammenlagt

Du kan altså selv løpe ditt eget favorittstrekk der du bor eller måtte befinne deg. Du tar selv tiden og loggfører tid og distanse med gps. Løpene kan gjennomføres når som helst i perioden fra 1.mars til 30.november. Du kan løpe en eller flere distanser og så mange ganger du vil, dersom du vil prøve å forbedre deg i løpet av perioden eller komme med på de ulike resultatlistene.

Finn din egen løype og løp der du bor eller befinner deg.

Vi legger opp til flere sekunderinger enn før og lager egne resultatlister for henholdsvis Vårkarusellen, Sommerkarusellen og Høstkarusellen.

Run4Life Løpskarusellen 2020 – fra 1.mars – 30.november

Run4life Vårkarusellen – fra 1.mars – 31.mai 
Run4life Sommerkarusellen – fra 1.juni – 31.august 
Run4life Høstkarusellen – fra 1.september – 30.november

Reportasjer og resultatservice

Det blir egne resultatlister for alle tre sesongkarusellene for 5km, 10km, halvmaraton og sammenlagt – samt at det kåres totalvinnere per distanse og sammenlagt for hele Løpskarusellen 2020, i tillegg til resultater per aldersklasse.

Reportasjer og resultatlister kommer først og fremst som nyhetssaker på hjemmesiden her, men hovedsakene publiseres også på Sportsmanden.no i egen arkfane i menyen kalt Løpskarusell.

I vår egen Facebookgruppe Løpskarusellen vil det også bli lagt ut bilder og innlegg fra enkeltøkter, status og sekunderingslister underveis i karusellene. Her kan også alle deltakerne legge ut egne bilder og heie på, motivere og inspirere hverandre underveis. Jo flere som deltar og er aktive her, desto mer moro og motiverende blir det for alle! 

Kåring av sammenlagtvinnere
– pluss Årets sportsmand og Årets sportskvinde basert på aldersjusterte tider

I tillegg til å kåre en totalvinner av Run4life Løpskarusellen 2020 for menn og kvinner, gjøres tilsvarende for den som vinner med aldersjusterte tider, i samarbeid med Sportsmanden. Disse kan smykke seg med tittelen Årets Sportsmand og Årets Sportskvinde 2020!

Totalvinnerne kåres på bakgrunn av summen av sine beste tider på 5km, 10km og halvmaraton i løpet av hele karusellen.

Vinnerne av aldersjusterte sammenlagttider kåres til Årets Sportsmand og Årets Sportskvinde for 2020!

De aller første vinnerne av kåringen Årets Sportskvinde – Silje Christiansen – og Årets Sportsmand – Vidar Ellefsen.

Detaljert informasjon om Løpskarusell 2020

Tid: Når som helst i perioden 1.mars – 30.november 2020
Sted: Hvor som helst / etter gitte kriterier
Distanser: 5km, 10km og halvmaraton – og sammenlagt som sum av bestetidene på enkeltdistansene

I Helgeløpet vil distansene variere litt. Disse løpene annonseres fortløpende.

Påmelding her

Registrering av løpsresultat her

Både påmeldingsskjema og resultatrapporteringsskjema vil du foruten her på Løpskarusellen sin hjemmeside også finne under menyen Løpskarusell på forsiden på Sportsmanden.no.

Innsending av resultat må inneholde link til gps-fil eller bilde av klokken for dokumentasjon av tid og distanse for å bli registrert og godkjent – det er egne felt for dette i rapporteringsskjemaer. (se også kriterier nedenfor).

Kriterier:

  • Løpet må dokumenteres med gps-fil (fra løps-apper som Strava og Endomondo eller fra Garmin, Polar, Suunto eller annen løpeklokke) ved innsending i skjema.
  • Alternativt sendes bilde av klokken med distanse og tid (nytt) – men samme resultatskjema brukes her også sånn at alle resultater kommer inn i databasen.
  • Loggført distanse på gps må være minimum 5,0 km – 10,0 km eller 21,098 km og netto fall i løypeprofilen må ikke være mer enn henholdsvis 10 meter, 20 meter eller 30 meter hvis det ikke er en rundløype eller frem-og-tilbake løype. Dette er litt mer enn tillatt som godkjente perser i løp, der grensen er 1 promille. Vi er ikke fullt så strenge, men vil ha mest mulig like forhold, selv om løypene og forholdene jo uansett ikke kan bli helt identiske i et sånt konsept.
  • Du må altså passere «målstreken», men det gjøres ingen tidsjustering for løpte meter utover de gjeldende distansene på 5 km, 10 km eller 21,1 km. Er du sen med å stoppe klokken, vil altså tiden ikke justeres, så det gjelder å være snar på stoppknappen, men ikke stoppe klokken før målstreken for full distanse er nådd! 
  • Du må starte klokken når du starter løpet, og stoppe tiden når «målstreken» er passert. En «innebygd» 5km som mellomtid fra f.eks kilometer nummer 3 til og med kilometer nummer 7 på en gps-registrering vil altså ikke godkjennes som en 5 km i Løpskarusellen.
  • Man kan ikke sende inn resultater fra andre offisielle løp som tellende løp i Løpskarusellen. 
Eksempel: Du tar selv tiden og dokumenterer. Husk at gjeldende distanse MÅ passeres før klokken stopper, og det gjøres ingen justering av registert tid.

Priser

Hele Run4life Løpskarusellen 2020: Kr 450,-
(Vi øker likevel ikke prisen etter 15.mars som tidligere annonsert)
Løp så mange 5km, 10km og/eller halvmaraton du vil i hele perioden fra 1.mars – 30.november.

Sesongkaruseller:
Vårkarusellen: Løp så mange 5km, 10km og/eller halvmaraton du vil i perioden 1.mars – 31.mai for kr 250,-
Sommerkarusellen: Løp så mange ganger du vil i perioden 1.juni – 31.august for kr 250,-
Høstkarusellen: Løp så mange ganger du vil i perioden 1.september – 30.november for kr 250,-

Helgeløpet: Egne løp som også inngår i Løpskarusllen – annonseres fortløpende.

Enkeltløp og Helgeløpet: Kr 150,-

Betaling: Vipps til nr 9916 9563 – eller overføre til konto 1204.54.99802

Premier

Det blir premier til vinnerne av Run4life Løpskarusellen 2020 sammenlagt. Vi kommer tilbake til dette, og eventuelle andre premier. Vi håper å få et samarbeid med f.eks produktleverandører her, men først og fremst er Run4life Løpskarusellen en vennskapelig kappestrid med andre, samt som egen motivasjon og inspirasjon for alle som deltar.
I Løpskarusellen er vi alle vinnere!

Ingen lisens og eget ansvar
Du betaler ingen lisens for å delta i Løpskarusellen, men alle deltar på eget ansvar og er altså ikke forsikret. 

Inger Johanne Klokset var den kvinnen som hadde flest løp i Sportsmandens Løpskarusell i fjor. Hun er allerede påmeldt årets karusell.

Historikk

Se hvordan det gikk da Løpskarusellen ble avgjort på siste dag i 2019.

Se hvem som vant Sportsmandens Løpskarusell sammenlagt og på de tre distansene i 2018.

Les om Årets Sportsmand og Årets Sportskvinde for 2019.

Les om Årets Sportsmand og Årets Sportskvinde for 2018.

Du kan ha mye moro med Run4life Løpskarusellen 2020. Bli med da vel!


PÅMELDING

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

error

Likte du Løpskarusellen? Inviter gjerne med flere!