Løpskarusellen 2023,  Xtep løpesko

Invitasjon til Xtep Løpskarusellen 2023

For sjette året på rad har vi gleden av å invitere alle løpere og mosjonister til Løpskarusellen!

Løpskarusellen har vært arrangert helt siden 2018 og er Norges første og originale virtuelle løp, fra lenge før noen hadde hørt om korona og “alle” plutselig skulle arrangere virtuelle løp.

Vårt motto er fortsatt: «Løp hvor du vil, når du vil!» 

Du kan løpe i din egen favorittløype, ta tiden selv, sende inn resultatet og delta i vårt unike løpe-fellesskap der vi inspirerer og motiverer hverandre, med 1350 medlemmer i en lukket Facebookgruppe! 

Nytt i Løpskarusellen 2023!

Konseptet er altså fortsatt enkelt – og vi forenkler enda mer! Du bestemmer selv tid og sted for når og hvor du vil løpe, du tar tiden selv og dokumenterer løpet i form av bilde fra Strava, annen løpe-app eller fra klokken og legger det ut i Løpskarusellen sin Facebookgruppe. Enkelt og greit. Du kan også velge å sende inn resultater på eget skjema. Det siste er nå frivillig, og er ment for de som ikke er på Facebook. Konseptet baseres altså på tillit, men vi ber om at du forholder deg til et par veldig enkle kriterier (se nederst i artikkelen) som gjør at konkurransen blir mest mulig rettferdig. 

Du konkurrerer først og fremst mot deg selv, men også mot andre likesinnede. Det viktigste er å delta, ha det gøy og bli litt ekstra inspirert i treningshverdagen. Her er det lov å skryte litt av seg selv – og å heie på andre i vår felles motivasjonsgruppe på Facebook. Enkelt, motiverende og moro! 

Ny distanse for året er 3 km, som gjør listen enda lavere for mange å delta. XTEP Løpskarusellen 2023 består da av distansene 3 km (ny), 5 km, 10 km, halvmaraton og maraton.

Du trenger ikke å løpe alle distansene, men velger selv hvilke og hvor mange du vil delta i. Du kan løpe så mange ganger du selv ønsker i hele konkurranseperioden, men kun ditt beste resultat blir registrert på resultatlistene.

Tidligere år har Løpskarusellen vært delt inn i tre sesongkaruseller for vår, sommer og høst. Vi forenkler også dette og har nå kun en Løpskarusell! Løpskarusellen 2023 starter 1.april og varer ut oktober.

MARATONDRONNINGEN: Utrolige Liv Lystad fullførte hele 42 maraton i Løpskarusellen 2021! 
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Løpskarusellen 2023

Xtep Løpskarusellen 2023 pågår i perioden fra 1. april – 31. oktober 2023.

Heiekultur i Facebookgruppen Løpskarusellen

Du kan følge med på resultatlister her på Lopskarusellen.no. Resultatlistene vil oppdateres jevnlig. Det blir også god dekning av Løpskarusellen på Sportsmanden.no.

Løpskarusellen er ment som et supplement til vanlige konkurranser, som egen motivasjon og til felles inspirasjon i sosiale medier gjennom vår egen Facebookgruppe Løpskarusellen, der deltakerne selv legger ut innlegg og bilder fra sine løp. Løpskarusellen er svært godt egnet for egne testløp, der man regelmessig kan teste formen i egne favorittløyper, og gjerne bruke det som oppkjøring mot sesongens store mål.

Og husk; vi skal motivere og inspirere hverandre hele tiden. Jo flere som deltar og er aktive i gruppen, desto mer moro og motiverende blir det for alle! 

INSPIRASJON: Vinneren av kvinnenes halvmaraton i 2021, Veronica Willassen Schmelck, la ut dette bildet i Facebookgruppen etter ett av sine løp. 

Xtep tilbyr fantastiske løpesko til deltakerne

Alle som deltar i Løpskarusellen får anledning til å bestille karbonskoene fra Xtep til rabatterte priser via Xtep Nordic! 

Deltakerne får 10 %i rabatt ved bestilling via vår samarbeidspartner Xtep Nordic. Xtep er sko av topp kvalitet og i det ypperste skiktet av løpesko på markedet.

Bestill via Xtep Nordic sin nye nettbutikk og legg inn rabattkoden LOPSKARUSELLEN10. Les mer om skoene fra Xtep her

SUPERSKO: Alle deltakerne i XTEP Løpskarusell kan få kjøpe karbonskoene til Xtep til ekstra gode priser

Påmelding til XTEP Løpskarusellen 2023

Både påmeldingsskjema og resultatrapporteringsskjema finner du her.

Påmelding

Resultater

Resultatene sendes inn fortløpende i Facebookgruppen, eller sendes eventuelt via dette skjemaet:

Innsending av resultat

Resultatlister legges ut på egen resultatside i Løpskarusellen, samt underveis i Facebookgruppen.

Det legges også ut status og sekunderingslister flere ganger underveis i Løpskarusellen.

Eksempel på resultatinnlegg.

Priser og premier

Mens alt annet i samfunnet, inkludert startkontingenten for svært mange vanlige løp stiger, setter vi ned prisen på Løpskarusellen!

Løpskarusellen 2023 – alle distanser: Kr 450,- 

Medlemmer i Team Sportsmanden får kr 50 i rabatt og betaler kr 400,-
Du kan melde deg inn eller lese mer om Team Sportsmanden her.

Løp så mange 3 km, 5 km, 10 km, halvmaraton og/eller maraton du vil i hele perioden fra 1. april – 31. oktober og delta i et fargerikt og inspirerende fellesskap.

Løpskarusellen 2023 – enkeltdistanser: Kr 250,- 

Løp så mange ganger du vil på den valgte distansen i hele perioden.

Betaling: Vipps til nr 9916 9563 (Frode Monsen/Sportsmanden) – eller overføre til konto 1204.54.9980
– Merk: Løpskarusellen 2023.

Løps-trøye og løpesko

Deltakerne får anledning til å bestille Løpskarusellens egen deltakertrøye. Dette vil være en trøye av meget god kvalitet levert av SportDesign. (Tilbudet avhenger av et visst volum for forhåndsbestilling.)

Alle deltakere får rabatt på kjøp karbonsko fra Xtep – bestillingsskjema kommer. 

– – –

Kriterier

Løpskarusellen baseres på tillit, men har enkelte kriterier som bes følges, for mest mulig like vilkår:

  • Løpet dokumenteres ved bilde av gps-fil fra løps-apper som Strava, Garmin, Polar etc. Alternativt ved innsendelse av resultatskjema
  • Loggført distanse på gps må være minimum 3,0 km, 5,0 km, 10,0 km, 21,098 km eller 42,195 km og netto fall i løypeprofilen bør ikke være mer enn henholdsvis 20 meter, 30 meter, 40 meter eller 60 meter hvis det ikke er en rundløype eller frem-og-tilbake løype. Dette er mer enn tillatt som godkjente perser i ordinære løp, der grensen er 1 promille. Vi er ikke like strenge, men ønsker noenlunde like forhold og unngå løyper med klart innslag av nedoverbakke. Men løypene og forholdene kan jo uansett ikke kan bli like i et sånt konsept.
  • Du må altså passere «målstreken», men det gjøres ingen tidsjustering for løpte meter utover gjeldende distanse. Det gjelder altså å være snar på stoppknappen, men ikke stoppe klokken før målstreken for full distanse er nådd! 
  • Du må starte klokken når du starter løpet, og stoppe tiden når «målstreken» er passert. En «innebygd» 5 km som mellomtid fra f.eks kilometer nummer 3 til og med kilometer nummer 7 på en gps-registrering vil altså ikke godkjennes som en 5 km i Løpskarusellen.
  • Man kan ikke sende inn resultater fra ordinære løp som tellende løp i Løpskarusellen. 
Eksempel: Du tar selv tiden og dokumenterer. Husk at gjeldende distanse MÅ passeres før klokken stopper, og det gjøres ingen justering av registert tid.

Ingen lisens og eget ansvar
For ordens skyld: Du betaler ingen løpeskatt for å delta i Løpskarusellen, og alle deltar på eget ansvar!

Historikk

Resultater Løpskarusellen 2022

Alle resultater fra Løpskarusellen 2021

Oppsummering av Løpskarusellen 2020

Se hvordan det gikk da Løpskarusellen ble avgjort på siste dag i 2019

Se hvem som vant Løpskarusellen sammenlagt og på de tre distansene i 2018

Alle resultater fra våre virtuelle løp

Reportasjer fra Løpskarusellen på Sportsmanden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

error

Likte du Løpskarusellen? Inviter gjerne med flere!