10 km,  5 km,  Helgeløpet

Suksess for Helgeløpet

Det første Helgeløpet ble arrangert med 5 km og 10 km på programmet lørdag 21. og søndag 22.mars. Responsen var meget bra, særlig med tanke på at dette løpet ble annonsert bare dager i forveien.


Eivind Bjørhei og Elin Solvang raskest på 5 km

På den korteste distansen var det 33 startende i løpet av helgen. Raskest av de 23 mennene som løp var Eivind Bjørhei fra Oppegård IL, som loggførte den gode tiden 17.15 i sin start. På forsidebildet er han i aksjon i Follotrimmen i fjor (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no).

Med det var han 19 sekunder foran Per Arne Rolstad fra Snertingdal, som fikk notert 17.34, mens Halvor Myhrvold fra Rustad IL tok den siste uoffisielle “pallplassen” med 18.10.

Av 11 kvinner var Elin Solvang rasket med sitt løp på 21.25 lørdag. Karianne Sandvik fra OPIL var bare 10 sekunder bak, mens Mona Brundtland fra BUL løp på 22.04. Deretter fulgte An-Magritt Eide fra Kolbotnløperne og Team Sportsmanden var fjerde best med 22.51 (rettet).

RASK: Karianne Sandvik var nest best på kvinnenes 5 km.

Elin Solvang med dobbeltseier

På kvinnenes 10 km slo Elin Solvang til igjen med sin andre seier for helgen fra Åsebøen i Kopervik på Karmøy, da hun søndag fulgte opp med å løpe på gode 43.28.

Tone Oraug og An-Magritt Eide – som begge to også doblet med begge distanser, kom på de neste plassene. Litt mer begrenset deltakelse her med 4 starter.

DOBLET: –Dette var morsomt! Rakk 5 km før alle syklistene skulle på langtur. Fornøyd med tiden, siden jeg knapt har kjørt en tempoøkt siden i fjor sommer 😅 , skrev An-Magritt Eide i Løpskarusellens Facebookgruppe etter sin første start. Dagen etterpå løp hun også 10 km.

Superveteranen Kjell Arne Olsen slo til igjen

Raskeste mann på milen var Kjell Arne Olsen fra Team Sportsmanden. Han fyller 60 år i år og slo nylig til med knallsterke 17.49 på 5 km i Løpskarusellen – en tid som er bedre enn bestetiden på Norgesstatistikken i klasse M60-64 år i fjor. I Helgeløpet klinket han til med 37.05 på 10 km. Dermed ble det klar seier til superveteranen, foran Stig Kongsvik, som løp sin 10 km på 38.40 i Førde. Jan Billy Aas ble nummer 3 av de 14 mennene som fullførte sin 10 km, med 41.55 på sin andre start i Helgeløpet søndag i Ski.

HVERDAGSTRENERERN: Øyvind Kvernen løp 5 km på 19.38 til 6.plass totalt og seier i klasse M40-49 år. Dagen før løp han halvmaraton på 1.35 og Øyvind har nå fullført alle tre distansene i Løpskarusellen i løpet av en uke.
(Foto: Frode Monsen)

Helgeløpet er for mosjonister på alle nivåer

Totalt 52 starter i det første Helgeløpet altså, hvorav 34 på 5 km og 18 på 10 km. I tillegg kom det også inn flere resultater på halvmaraton i den ordinære Løpskarusellen.

Med et spekter fra 17 minutter til 42 minutter på 5 km og i intervallet 37 minutter til like under timen på milen, illustrerer dette det ønskede mangfoldet med Helgeløpet og Løpskarusellen generelt.

–Når det gjøres slik som det her, kan en jo delta selv om vi bor i nord. Supert tiltak, sier Karin Rognmo fra Bardufoss.

Hovedpoenget med disse konkurransene er å motivere løpere og mosjonister i alle aldre og i hele landet til å komme seg ut og måle krefter, først og fremst med seg selv, men også med andre deltakere. I disse koronatider er det nok viktigere enn noen gang at man har noe å glede seg over og motivere seg til. Trening er fortsatt bra, og ikke minst nå når man også trenger litt mental positivitet. Men vi presiserer at deltakerne i Løpskarusellen og Helgeløpet følger oppfordringene fra myndighetene og tar hensyn, holder avstand og at man så lenge det er unntakstilstand løper alene og ikke i grupper.

Når det gjøres slik som det her, kan en jo delta selv om vi bor i nord. Supert tiltak!

Karin Rognmo, fra Bardufoss
HVERDAGSHELT: –Æ har egentlig nettopp “funnet” løpinga. Startet først i desember med et program. Så ble det desverre stopp med influensa og nå en hektisk koronaperiode på jobben som sykepleier. Ikke den beste tia men satse på forbedring av den. Men æ har fullført og det føles herlig. Og som dokk ser vi har enda vinter i nord, skrev Karin Rognmo i Løpskarusellen sin facebookgruppe etter sin 5 km.

Vi følger opp med Helgeløpet halvmaraton allerede til helgen

Allerede til helgen kommer en ny mulighet – da arrangerer vi Helgeløpet halvmaraton.

Mer info kommer senere i dag!

Resultater Helgeløpet #1 – 21. – 22.mars 2020

Resultater 5 km
Resultater 10 km
TOMMEL OPP: Knut Bjørn Stokke var raskeste mann på 5 km i Helgeløpet i klasse M50-59 år da han løp på 19.50.
Foto: Steinar Lien

Løpskarusellens Facebookgruppe med flere bilder

Påmelding Løpskarusellen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

error

Likte du Løpskarusellen? Inviter gjerne med flere!