10 miles,  Helgeløpet,  Høstkarusellen

Helgeløpene avsluttet med hjemmeseier på 10 miles

Helgeløpet 10 miles – arrangement nummer 16 i rekken av de virtuelle Helgeløpene som Run4life og Sportsmanden har arrangert i koronaåret 2020, ble vunnet av initiativtaker og arrangementsansvarlig Frode Monsen.

Dermed ble det hjemmeseier i det som trolig var det siste Helgeløpet. Redaktøren av Sportsmanden og stifter av Team Sportsmanden løp sine 10 miles – eller 16,1 km – på 1:11:46. Ingen topptid, men i sitt tredje løp på distansen – alle i år – ble det nok en forbedring.

–Når man er kommet i en alder der det forlengst er håpløst å kjempe om perser på de tradisjonelle distansene, er det moro å prøve seg på nye distanser, forteller Monsen, som var meget godt fornøyd med løpet sitt.

Skjemaet var på en snittfart på 4.32 per kilometertider – tilsvarende tiden fra sitt forrige løp på distansen i Helgeløpet 16.mai, da Jon Ilseng vant på adskillig bedre tid.

På Strava ble løpet oppsummert slik:

–Veldig godt fornøyd med gjennomføringen. Mål å slå tiden fra sist på 1.12,55. Etter 5 km var jeg i ferd med å gi opp det, men ga det et forsøk noen kilometer til, og med negativ splitt og sterk avslutning holdt det i «massevis». 😂 Gode løpsforhold med 7-8 grader, men litt (mer) vind enn meldt.

Initiativtaker og arrangør Frode Monsen fikk en sjelden seier i Helgeløpet 10 miles.
Han takker også alle som har vært med på ett eller flere av de 16 Helgeløpene.

Det var kun 7 deltakere i løpet, alle menn. Nest best var Morten Vestvik, som i Haugesund løp distansen på 1.13.05, mens Karl Joachim Svendsen kom i mål på 1.15.58 til tredjeplass etter sitt løp på Stord.

Begge to er blant de nyutnevnte ambassadørene til Sportsmanden.

Resultatene fra Helgeløpet 10 miles finner du her

Jan Billy Aas var i vår en av de ivrigste deltakerne i Helgeløpene, i sin jakt på 1000 løp. Her passerer han underveis i jubileumsløpet sitt lørdag i det virtuelle løpet The Rainforest Race. Les mer om Jan Billy Aas sin prestasjon på Sportsmanden.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no


Takk for deltakelsen!

Arrangøren ønsker også å rette en stor takk til alle som har deltatt i de 16 Helgeløpene som har vært arrangert i år.

Men med en sterkt dalende interesse for disse virtuelle løpene, så er det usikkert om det blir arrangert flere løp i denne serien. Kanskje må man tenke nytt eller komme tilbake med et bedre konsept. Sportsmanden og Run4life var jo de første i Norge som arrangerte virtuelle løp, også lenge før koronakrisen inntraff. Men etter et kortvarig oppsving i mars og april, kom “alle” andre på banen, delvis med kopiering av opplegget til Sportsmanden og Run4life. Og med aktører som Runners World og store løpsarrangører som har helt andre muligheter og muskler til markedsføring og andre ting, ble det etter hvert få deltakere som fortsatt valgte den opprinnelige arrangøren av virtuelle løp i vrimmelen av tilbud fra inn- og utland.

Men det var moro så lenge det varte!

Løpskarusellen i innspurten

Og det er fortsatt mulig å være med på virtuelle løp i regi av Sportsmanden og Run4life. Den årlige Løpskarusellen er inne i innspurten av sitt tredje år. Høstkarusellen pågår ut november. Så om du er påmeldt Løpskarusellen 2020 eller bare Høstkarusellen, kan du fortsatt når som helst delta på 5 km, 10 km eller halvmaraton.

Det kåres vinnere per distanse og sammenlagt.

Har du ikke fått meldt deg på og har lyst å være med på Høstkarusellen eller et enkeltløp, kan du gjøre det her:

Påmelding Høstkarusellen (hele Høstkarusellen eller enkeltløp)

Resultatrapportering Høstkarusellen

Du kan fortsatt “henge deg på” Roar Tomter og konkurrere på tre distanser i Høstkarusellen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

error

Likte du Løpskarusellen? Inviter gjerne med flere!