10 km,  5 km,  Halvmaraton,  Maraton,  Xtep Løpskarusellen 2022

Sluttresultater Xtep Løpskarusellen 2022 – alle distanser

Xtep Løpskarusellen 2022 bestod av distansene 5 km, 10 km, halvmaraton og maraton.

Blant mennene var det tre ulike vinnere. 5 km ble vunnet av Jan Billy Aas. Morten Stiansen Haugeland vant 10 km, mens Håkon Rekstad tok seieren på de to lengste distansene.

På kvinnesiden var det i år kun med to deltakere, Merete Bolin og verdens beste maratonløper over 75 år, Vera Nystad. Mens Bolin var hakket raskere enn sin noe eldre “konkurrent”, stod nok “Super-Vera” for de beste prestasjonene i årets Løpskarusell, med vinnertidene 25.01 på 5 km og 58.29 på 10 km. Vera brukte Løpskarusellen som fin trening på de tre korteste distansene.

Vera Nystad startet sesongen i Løpskarusellen med et brak. Allerede 18.mars løp 76-åringen 5 km på bane på utrolig sterke 25.01! årsstatistikken til Kondis ligger Edel Slettemark inne med den beste tiden i aldersklasse K75-79 år i 2022 med 29.53. Men Vera Nystad løp altså nesten fem minutter fortere i Løpskarusellen! Vera har også registrert flere løp utenfor bane i årets Løpskarusell godt under tiden som står oppført som bestetid i Norge i offisielle gateløp på 5 km i år! Aldersrekorden i klasse K75-79 år er for øvrig på 24.26, satt av Bjørg Hagen i 2018.

Også Vera Nystad sin 10 km i Løpskarusellen på 56.29, løpt 15.mai på Gran Canaria, er meget sterk. Her står hun selv med bestetid i år på veteranstatistikken med 51.40 fra Stadionmila, noe som også er klasserekord. Men Vera sin vinnertid i Løpskarusellen er hele 2 minutter og 22 sekunder bedre enn nest beste kvinne har fått registrert i år; Torunn Andersens 58.51 fra Hytteplanmila!

Vera Nystad imponerer stadig vekk. Her er hun etter sin verdensrekord i Berlin Marathon i år, flankert av Linda Bråtveit (t.v.), og Kjersti Nordstrøm. Se reportasje på Sportsmanden.no.


Kun to deltakere fullførte alle fire distansene i Løpskarusellen 2022, nemlig Jan Billy Aas og Håkon Rekstad.

Her kan du se hvem som løp de ulike distansene.

Resultater Løpskarusellen 2022 – alle distanser

Blide Merete Bolin vant tre distanser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

error

Likte du Løpskarusellen? Inviter gjerne med flere!