10 km,  5 km,  Nyttårstrimmen,

Takk til deltakerne i Nyttårstrimmen

Løpskarusell-eksperten Øystein Høines Larsen stakk av med seieren

I helgen var det mulig å delta i uformell kappestrid og kick-starte sesongen med Nyttårstrimmen. Da løpet ble annonsert på kort varsel, ble deltakelsen som ventet ikke den helt store, men tusen takk til de 11 registrerte startene i løpet av helgen.

Raskest på begge distanser var Løpskarusell-eksperten og “hinderløperen” Øystein Høines Larsen fra The Beast OCR Team, som har vunnet Løpskarusellen sammenlagt i begge årene den har vært arrangert. Fra sitt hjemsted Skudeneshavn på Karmøy løp han ifølge eget utsagn en “rask” 5 km lørdag på 18.32 og fulgte opp med en “seig” 10 km søndag på 41.30.

Begge tidene var imidlertid raske nok til å ta seieren både på 5 km og på 10 km.

På 5 km var Jan Billy Aas nærmest med 20.08, med Frode Monsen på tredjeplass med 21.25.

På milen var det Morten Vestvik som sikret seg andreplassen med 44.08 i pøsende regnvær i Haugesund, mens Jan Billy Aas ble henvist til tredjeplass med sine 44.40 på snøføret som hadde kommet i løpet av natten i Ski.

I Ski vanket det både varm gløgg og kald solbærsaft, samt Berthas brune karamellpinner etterpå.

Svært varierende værforhold

Siden alle løpene under Løpskarusell-papaplyen kan løpes hvor som helst i et “virtuelt konsept”, blir det gjerne vekslende forhold. Og i helgen var dette til gagns tilfellet. På Østlandet var det nydelige forhold både i Sandvika (forsidebildet: Arvid Mathiesen fra sin 10 km) og i Ski fredag og lørdag, mens det plutselig slo om til snøvær like før søndagens annonserte fellesstart. Mens det på Vestlandet og i Haugesund-traktene var skikkelig vestlandsk “drittvær” med sipregn og vind.

– Da var dagens 10 km i Nyttårstrimmen gjennomført i Haugesund i et helsikes regnvær, og med litt småsur vind. Fornøyd da med en sluttid på 44.08, skrev Morten Vestvik etterpå på Løpskarusellens Facebookside.

– Orket ikke engang ta et bilde på dagens 5-kilometer. Fy fader så vått! skrev Inger Johanne Klokset, som var raskeste – og eneste – kvinne på 5 km, der hun kunne notere pene 22.53 i uværet i Haugesund. Ingen starter på 10 km her.

Nyttårsdobbelen med to løp på to dager i boks for både Jan Billy Aas (t.h.) og Frode Monsen.

Fire fullførte Nyttårsdobbelen

Fire mann fullførte Nyttårsdobbelen med 5 km og 10 km i løpet av helgen. Øystein Høines Larsen var naturlig nok best også her, foran Jan Billy Aas, Frode Monsen og Jan Rune Nuland.

Totalt ble det registrert 11 resultater på de to distansene i Nyttårstrimmen, i tillegg altså til fire resultater i Dobbelen.

Inger Johanne Klokset har vunnet uttrekkspremien på gratis deltakelse i Løpskarusellen 2020, så dermed ble det en bra uttelling for den våte løpeturen. Gratulerer!

Tusen takk til alle som stilte opp!

Resultater Nyttårstrimmen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

error

Likte du Løpskarusellen? Inviter gjerne med flere!