10 km,  5 km,  Halvmaraton,  Løpskarusellen 2019

Alt om Sportsmandens Sommerkarusell 2019

Morten Vestvik og Silje Christiansen tok “pokalen” sammenlagt

Alle registrerte løp i månedene juni, juli og august inngår i Sommerkarusellen – foruten i selve Sportsmandens Løpekarusell da, som består av både Vår-, Sommer- og Høstkarusellen.

Sommermånedene er jo også ferietid, så aktivitetsnivået var litt variabelt. Men som i alle konkurranser; stiller du ikke til start kan du heller ikke vinne. Så hedres den som hedres bør! Og i denne virtuelle mosjonskarusellen er alle som deltar vinnere, her skal man først og fremst konkurrere med seg selv og gjerne teste formen før andre løp, eller i egen favorittløype.

Sammenlagtvinnere av Sommerkarusellen ble Morten Vestvik fra Team Sportsmanden og Silje Christiansen fra Driv IL.

Morten har vært med i alle karusellene og er en av de med flest starter, men han har aldri gått til topps sammenlagt. Men serien 20.21 på 5 km, 44.17 på 10 km og 1.39.14 på halvmaraton holdt til sammenlangseier foran Jan Rune Nuland og Ingar Romslo, som også fullførte alle tre distansene.

VANT: Morten Vestvik er en ivrig mosjonist, ildsjel i løpsmiljøet i Haugesund og ikke minst en av de mest-konkurrerende i løpskarusellen. Belønningen ble seier i Sommerkarusellen! Her etter 10-kilometeren på 44.17, som holdt til en 2.plass! Morten beskrev løpet selv sånn:
– 10 km er en brutal distanse. Kanskje den tøffeste av alle. Jeg gruet meg dermed litt til jeg skulle gjennomføre dagens 10 km i Løpskarusellen på hytta. Perfekt vær med rundt 20 grader, delvis sol og lite vind. Jeg løp ei småkupert rundløype, og fokus var å løpe kontrollert med litt fartsøkning undervegs, og uten å gå i kjelleren. Det gikk helt greit, selv om det ikke ble noe rekordløp akkurat. Fart fra 4.35-4.15, og snitt på 4.25. Deilig bad etterpå 😀

Silje Christiansen har vært adskillig mer suveren, og vunnet det aller meste i Løpskarusellen. Med tre sene starter der hun gjennomførte alle tre løpene i Sommerkarusellens ti siste dager, holdt det til enda en seier.

Først løp Christiansen 10 km på 39.51 den 21.august, så slo hun til med 19.01 på 5 km en uke senere, før det hele ble avsluttet med solide 1.29.24 på halvmaraton på Sommerkarusellens siste dag 31.august. En imponerende rekke!

Inger Johanne Klokset og Merete Bolin ble toer og treer sammenlagt.

NY TRIPPELSEIER: Silje Christiansen har til nå vært ganske utilnærmelig i Løpskarusellen. Her fra et tidligere løp i Abik-karusellen.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Enkeltdistansene – Silje slo alle gutta både på 5 km og 10 km!

På enkeltdistansene var det ingen som løp raskere enn Silje Christiansen i Sommerkarusellen på de to korteste distansene – ei heller av mannfolka!

Siljes vinnertider var som nevnt 19.01 og 39.51. Mens det var Mortens Vestvik med 20.21 som vant mennene sin 5 km og Stig Gunleiksrud fra Ull Kisa IL / Team Sportsmanden som tok seieren på 10 km med 42.43.

Her er resultatene fra de beste på enkeltdistansene:

Topp 3 – 5 km menn

1. Morten Vestvik, Team Sportsmanden, 20.21
2. Jan Rune Nuland, Team sportsmanden, 22.11
3. Per Magnar Stavland, Team Sportsmanden, 23.10

IVRIG: Jan Rune Nuland har flest starter i Løpskarusellen, og i Sommerkarusellen km han på pallen både på 5km, 10km og sammenlagt!
Dette løpet kommenterte han selv slik på Løpskarusellens facebookside:
– Med bakoversveis og tips om «raske briller»🤓 ble det en fin 10k til sommerkarusellen😉🏃🏽‍♂️🌞 Sommer = 13 grader og sterk vind.😜

Topp 3 – 5 km kvinner

1. Silje Christiansen, Driv IL, 19.01
2. Inger Johanne Klokset, Team Sportsmanden, 22.39
3. Merete Bolin, Team Sportsmanden, 23.42

Ferietid er intet hinder for å delta i Sommerkarusellen: Merete Bolin var hoppende glad etter dette løpet som hun beskrev slik:
– 5 km Åsgårdstrand – Borre camping t/r 🏃‍♀️. Litt tungt i varmen 😅, men fin trasé i bøkeskogen som også er del av Kystleden halvmaraton som jeg ønsker å løpe ved anledning. 🏃‍♀️😎. (Foto: Hans-Jørgen Lund)
EKSOTISK: Du kan delta i Løpskarusellen hvor som helst, når som helst. Her er Inger Johanne Klokset sin 5 km fra Rivieraen i 30 graders varme, og ikke helt flat løype heller.
– 5 km på den Franske Riviera. Tar dette bidraget med som en kuriositet for å få med et utenlandsbidrag, og et skikkelig høydemeter-bidrag!! Bidraget ble utført i ca. 30 graders varme, og ble avsluttet med et sjøbad (25 gr……), skrev hun etterpå.

Topp 3 – 10 km menn

1. Stig Gunleiksrud, Ull Kisa IL / Team Sportsmanden, 42.43
2. Morten Vestvik, Team sportsmanden, 44.17
3. Jan Rune Nuland, Team Sportsmanden, 46.15

Topp 3 – 10 km kvinner

1. Silje Christiansen, Driv IL, 39.51
2. Merete Bolin, Team Sportsmanden, 48.41
3. Inger Johanne Klokset, Team Sportsmanden, 51.53

DEBUTERTE MED SEIER: Stig Gunleiksrud (t.h.) slo like godt til med seier på 10 km i sin debut i Løpskarusellen. Her har han selskap av Tone Fløttum, Steinar Lien og Frode Monsen etter Stomperudkarusellen i sommer.
Foto: Arnstein Andreassen / Sportsmanden.no

Mads Berge suveren på halvmaraton

Deltagelsen var faktisk størst på den lengste distansen, halvmaraton, i hvert fall hos gutta, med 13 registrerte resultater. Og her var det vinneren av 5 km i Vårkarusellen, Mads Berge, som viste seg klart sterkest. Mads noterte seg for de to beste tidene og tre av de fire beste tidene i sommermånedene. Raskest løp Mads 27.august, da han noterte 1.23.52.

Mads brukte halvmaratonløpene som ledd i oppkjøringen mot høstens store mål, som er Amsterdam Marathon, og bestetiden ble faktisk løpt som langintervall med 5 x 3 km i maratonfart!

På kvinnesiden ble det favorittseier til Silje Christiansen, som altså slo til med 1.29.24 på karusellens siste dag.

FAVORITT? Mads Berge tok en solid seier på halvmaraton i Sommerkarusellen og har også årets raskeste tid på 5 km etter sin seier på den distansen i Vårkarusellen. Får han også fullført en 10 km i Høstkarusellen, blir det vanskelig å tukte Mads i sammendraget i Løpskarusellen i år. Her før en tidligere 10 km i Sentrumsløpet.
(Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Mads Berge sitt halvmaratonløp på hjemmebane i Høydalsmo var det klart raskeste i Sommerkarusellen.
Den raskeste kilometeren gikkk unna på 3.45.

Topp 3 – Halvmaraton menn

1. Mads Berge, Team Sportsmanden, 1.23.52
2. Bjørn Fretland, Team sportsmanden, 1.31.23
3. Stig Gunleiksrud, Ull Kisa IL / Team Sportsmanden, 1.35.26

Topp 3 – Halvmaraton kvinner

1. Silje Christiansen, Driv IL, 1.29.24
2. Inger Johanne Klokset, Team Sportsmanden, 1.48.46
3. Merete Bolin, Team Sportsmanden, 1.55.34

VAKKERT: – Fra gårsdagens halvmaraton i sommerkarusellen.🏃‍♂️😀 Sprang den med maratonpuls (146 i snitt) i forberedelsane til Jølster Maraton på lørdag. Polarklokka visste 1.36.24. Bildet er av Hjellefossen (tok det på kvelsøkta søndag), der eg snur framme i Utladalen, skrev Bjørn Fretland på Løpskarusellens Facebookside.
DEBUTANT: Rolf Bakken debuterte i Løpskarusellen med en litt spesiell halvmaraton som han beskrev slik:
– Min debut i øpskarusellen ble av det sære slaget – en halvmaraton i 52 3/4 runder på banen på Elverum søndag 14. juli. Ikke spesielt fornøyd med disponeringa i det som skulle være en test 4 uker før maraton-eksamen pa Kongsvinger, men får skylde på 7 m/s vind og 23 grader….

Til sammen ble det registrert 43 starter i Sommerkarusellen, mot 59 løp i Vårkarusellen.

Alle resultater Sommerkarusellen 2019

Se hvem som vant Vårkarusellen her

Og hvem som vant Sommerkarusellen i fjor kan du se her!


Sportsmandens Løpskarusell 2019

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

error

Likte du Løpskarusellen? Inviter gjerne med flere!