Løpskarusellen 2019

Spennende innspurt i årets Løpskarusell

Mye kan bli avgjort i den siste uken

Sportsmandens Løpskarusell for 2019 er inne i den spennende innspurten! Mens kvinnenes karusell nok er avgjort, kan mye skje på de siste 10 dagene for gutta.

Hvem vinner årets Løpskarusell? Intet er avgjort, ikke minst fordi løperne med de beste tidene på en eller to av distansene, enda ikke har fullført alle tre disipliner, som jo kreves dersom man vil gå til topps sammenlagt, det være seg totalt, i klassen, eller om man bare vil ha gjennomført hele karusellen.

Så noen flere resultater i løpet av karusellens siste ti dager kan endre mye på sammenlagtlisten.

Og om man ikke har et tellende resultat på alle distanser, så er man jo selvsagt likevel med i plasseringskampen på de enkelte distansene 5 km, 10 km eller halvmaraton.

Jørgen Saxegaard leder sammenlagt, men jages av sultne ulver

Vinneren av vårkarusellen Jørgen Saxegaard har en knepen ledelse sammenlagt, 1.32 foran Kjell Arne Olsen, med Vidar Ellefsen på tredjeplass.

Men fjorårets totalvinner Øystein Høines Larsen og Mads Berge lurer bak som gjedda i sivet. Begge to mangler 10 km og vil – dersom de fullfører en 10 km – trolig passere de tre i teten sammenlagt. Høines Larsen leder nemlig halvmaraton på 1.21.23, mens Berge har bestetiden på 5 km etter 17.35 på den distansen.

Han ser litt betenkt ut, Øystein Høines Larsen, men mulighetene til å forsvare fjorårsseieren er absolutt til stede.

Dersom begge to fullfører en 10 km, er det fjorårsvinneren Høines Larsen som har overtaket. For selv om Mads Berge har 1.18 å gå på etter bestetid på 5 km, er Høines Larsen sin tid på halvmaraton 2.29 bedre enn Berge sin. Dermed må sistnevnte slå Høines Larsen med 1.12 på milen, med mindre en eller begge også løper en av de andre distansene og forbedrer tiden sin der. Mye kan med andre ord fortsatt skje.

Mads Berge er også med i kampen om totalseieren, derom han fullfører en 10 km.
Foto: Hege Kullerud

Og dersom hverken Høines Larsen eller Berge fullfører en 10 km, har Kjell Arne Olsen også en realistisk mulighet til å innhente drøye halvannet minutt til ledende Jørgen Saxegaard. Olsen er nemlig i toppform, noe han viste da han faktisk satt pers på halvmaraton under Perseløpet nylig på 1.18.59!

Kjell Arne Olsen er i kjempeform om dagen. Her perser han i Perseløpet for noen uker siden.
Foto: Frode Monsen

Men det er neste helg det virkelig gjelder for Olsen. Da løper nemlig den sterke veteranen fra Veldre Friidrett og Team Sportsmanden Valencia Marathon, som er årets hovedmål. Så selv om det kan være lurt med en siste gjennomkjøring helgen før, så spørs det om Olsen ønsker å prioritere dette nå.

Jørgen Saxegaard (t.h.) leder sammenlagt. Bjørnar Slettvåg kan faktisk også melde seg på i seierskampen dersom han fullfører både 5 km og 10 km på de siste 10 dagene. Han har nemlig nest beste tid på halvmaraton. På forsidebildet spurter Bjørnar i mål til 3.plass i Sportsmandens Jubileums 5-er for to år siden, foran fjorårets vinner av 5 km i Løpskarusellen, Roger Thompson.

Ikke like spennende hos kvinnene

På kvinnesiden er deltagelsen ganske begrenset og med mindre det skulle skje noe helt spesielt, så forsvarer nok Silje Christiansen seieren fra i fjor. Hun leder klart sammenlagt med bestetider på alle tre distansene, foran Inger Johanne Klokset og Merete Bolin.

Inger Johanne Klokset (t.v.) og Merete Bolin (t.h.) knivet om klasseseier og pallplasser sammenlagt i fjor og er jevne i år også. I midten Ruby Semb.
Foto: Jacob Bolin Lund


I høstkarusellen har det for øvrig vært ganske liten aktivitet. Fjorårets Sportsmand Vidar Ellefsen leder klart for gutta, mens ingen kvinner til nå har fullført alle tre distansene i høstkarusellen, som går fra september og ut november.

Men siden 30.november er på en lørdag, forlenger vi årets sesong med en dag, sånn at deltakerne også kan bruke søndag 1.desember til en siste innspurt i årets Løpskarusell.

Stillingen sammenlagt og bestetider per distanse per 21.november

9 menn og 3 kvinner har altså fullførte alle tre distansene med 10 dager igjen av årets karusell. Men mye kan endre seg på de siste dagene.
Klikk på bildet for større versjon.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

error

Likte du Løpskarusellen? Inviter gjerne med flere!